KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

Even voorstellen: coördinator maatschappelijke initiatieven

Hoi allemaal,

Ik ben Chris Frencken, bijna 30 jaar en vanaf 1 juli gestart bij de gemeente Voorst als coördinator maatschappelijke initiatieven. Tijd voor een korte kennismaking!

Een leuke en mooie leefomgeving

Ik ben geboren en getogen in de Midden-Limburgse stad Roermond. 12 jaar geleden leerde ik mijn vriendin Nathalie kennen en sindsdien voel ik me prima thuis in het mooie Gelderland. Na een tijd bivakkeren in Leuvenheim, wonen we nu bijna 2 jaar met veel plezier samen in Brummen. Ik zet me graag in voor een leukere en mooiere leefomgeving. Een aantal jaar geleden werd ik door het Leuvenheims Belang gevraagd als vrijwillig buurtverbinder in Leuvenheim. Maar ook ben ik nauw betrokken bij het voedselbos in mijn nieuwe buurt. Ik steek er graag de handen uit de mouwen en verzorg onder andere de communicatie. Met de Dorpsraad Brummen  zet ik me in voor een kunstwerk op het viaduct onder de N348. Een eerste stap om de route tussen de veerpont vanaf Bronkhorst en het marktplein in Brummen meer kleur te geven. Ik houd er verder van om veel buiten te zijn. Ik probeer 2 à 3 keer per week te hardlopen/trailrunnen bij de Veluwelopers, ga eens per week zwemmen en ik zit veel op de fiets!

Ervaring opdoen in de Achterhoek

Na de middelbare school ben ik Sociale Geografie gaan studeren in Nijmegen. Toen ik die opleiding af had, wilde ik graag in de praktijk aan de slag. Vanuit mijn stage bij de Vereniging Kleine Kernen Gelderland, had ik al wat contacten in de Achterhoek. Begin 2014 kreeg ik een kans om met een ervaringsbaan te starten bij de gemeente Oost Gelre in de Achterhoek. Uiteindelijk zijn dit 5,5 bijzondere jaren geworden. Ik heb vanuit het projectenbureau en de communicatieafdeling veel mooie projecten (met name in Groenlo en Lichtenvoorde) mee helpen opzetten. Ik koester een fantastische tijd, waarin ik heel veel heb geleerd en geweldige mensen heb leren kennen.

Coördinator maatschappelijke initiatieven: een bijzondere functie!

In mijn nieuwe functie ga ik in gesprek met alle mensen die zich actief inzetten voor hun eigen buurt of dorp. Niet voor niets ligt mijn hart bij het begeleiden, enthousiasmeren en een zetje geven aan initiatiefnemers. Dat betekent dat ik – zeker ook op de achtergrond – mensen met elkaar in verbinding breng. Maar ook dat ik altijd zoek naar kansen om ideeën uit de samenleving aan te haken op de plannen en projecten van de gemeente én andersom! Gelukkig hoef ik dat niet allemaal alleen te doen. Ik werk veel samen met mijn collega’s op het gemeentehuis en bij Team #Zodus. En in deze eerste weken heb ik natuurlijk ook al gemerkt dat de gemeente Voorst een heel actieve gemeenschap kent. Zo zijn belangenorganisaties, dorpscontactpersonen en nog veel meer andere vrijwilligers en professionals met veel passie aan de slag om de leefbaarheid in hun dorp te versterken. De komende tijd werken we samen verder aan de komst en de uitvoering van dorpsvisies én de doorontwikkeling van dit digitale dorpsplein (www.kijkindekernen.nl). 

Op naar nieuwe, mooie samenwerkingen en initiatieven!

Ik ben hartstikke blij met deze nieuwe stap in mijn carrière. Ik kan mezelf ontwikkelen en bovendien werk ik iets dichter bij huis. De eerste ervaringen zijn goed. Ik zie een gemeente die ruimte geeft om relaties aan te gaan. Dat is iets wat bij mij past. Tegelijk is het best spannend, je maakt als het ware weer een nieuwe start. En dat is ook zeker even wennen. Maar met de ervaringen op zak heb ik er veel vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Ik kijk er dus erg naar uit om in de gemeente Voorst een netwerk op te bouwen. Op naar nieuwe, mooie samenwerkingen en initiatieven!

Heb je vragen of wil je meer weten? Ik ben bereikbaar op telefoonnummer 06-50438652 of via de mail: .

Veel groeten en tot ziens,

Chris

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.