KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

Tomorrow Energy onderzoekt mogelijkheden Zonnepark Fliertdal

  • 1 reactiePBO ontving onlangs een brief van Tomorrow Energy uit Amersfoort waarin aangekondigd wordt dat ze een onderzoek doen naar de mogelijkheden van een Zonnepark langs de Fliertweg parallel aan de A1.

Binnenkort hebben we een afspraak met dat bedrijf en we hebben op voorhand al aangegeven géén voorstander te zijn van de ontwikkeling van een Zonnepark aldaar. Belangrijkste argumenten zijn dat dit gebied onderdeel uitmaakt van ons Fliertdal en een mooie natuurlijke verbinding heeft met Landgoed de Noorddijk.

Verder is nu juist een project gestart vanuit de RES (Regionale Energy Strategie) Voorst om Gemeente breed te bekijken wat de beste plekken zijn voor de ontwikkeling van Zonneparken en plaatsing van Windturbines, dit ter voorkoming van wildgroei. In dat project valt het erg op dat veel wordt gekeken naar de A1 als dumpplaats voor dit soort ontwikkelingen.

PBO vindt dit een onwenselijke ontwikkeling.
Oproep aan alle bewoners om dit ook mede in de gaten te houden en in te spreken waar dat mogelijk is.

Deel dit bericht!

Reacties

René Dingemans
18 januari 2020

Bij het Beekbergse Oerbos is enkele jaren geleden de boel ook helemaal omgeploegd. Dusdanig dat de begroeïng en afwatering zich beter ontwikkelen kan. Iets soortgelijks kan ook dusdanig geregeld worden bij het Fliertdal, wanneer daar toch een zonnepark aangelegd wordt; zgn wisselgeld. En met de grond vlak langs de snelwegen maakt dat m.i. toch niet uit en is er nog wat nuttigs mee gebeurd.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.