Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Kijkindekernen.nl

Inloggen of inschrijven

Schone Oudhuizerstraat in Klarenbeek23 maart 2019

Klarenbeek

Zaterdag 23 maart maakte een grote groep buurtbewoners van de Oudhuizerstraat in Klarenbeek werk van het schoonmaken van de straat. In totaal werden 8 volle zakken afval uit de bermen, bosjes en slootjes van de Oudhuizerstraat gehaald tijdens een Buurt-Troep-Dag.

Na afloop van de schoonmaakactie werden kinderen en ouders op een platte wagen naar de IJskoningin in het dorp gebracht voor een heerlijk verdiend ijsje.

Nationale Nederland Schoon Dag

 De actie werd door gemeente Voorst in het kader van de  Nationale Nederland Schoon Dag gefaciliteerd met prikkers, hesjes en wat lekkers. De Oudhuizerstraat nam een voorschot op de 5 euro die per zak wordt uitgekeerd en trakteerde alle kinderen die meededen direct op een lekker ijsje. Het eerste ijsje van het seizoen werd prima ontvangen.

Wat levert het op

Naast het lekkere ijsje en een schone straat leverde het schoonmaken ook bewustwording op. Lizzy (8 jaar) was verbaasd over wat ze aantrof in de bermen. “kijk eens, een stuk van een carnavalswagen! En ik heb zelfs een bierflesje gezien”.  Haar vriendin en buurmeisje Noortje “wie gooit er nu troep op straat? “

Heide Uenk, een van de initiatiefnemers,  geeft aan dat bewustwording een belangrijk doel is van de actie. “Natuurlijk is het leuk om met de buurt zoiets op poten te zetten, maar het bewust worden van afval in de natuur is minstens zo belangrijk’. Het feit dat ook de scholen in Klarenbeek op vrijdag 22 maart actief meededen geeft al aan dat het in Klarenbeek een belangrijk thema is. “Belangrijk dat de gemeente hieraan meedoet en wij willen als straat daarop dan ook graag inhaken”