Kijkindekernen.nl

Inloggen of inschrijven

Olympia's Tour door Gemeente VoorstWellicht is het aan uw aandacht ontsnapt. Daarom even het volgende. Morgenmiddag is de gemeente Voorst gastheer van de 2e etappe van Olympia’s Tour. Dit brengt enige overlast met zich mee. 

 

Route

Er worden twee grote ronden van ca. 70 km gereden, deze gaat door de plaatsen Twello, Terwolde, Nijbroek, De  Vecht, Teuge, Wilp, Wilp-Achterhoek, Klarenbeek, Voorst, Bussloo, Posterenk en Steenenkamer. Er wordt afgesloten met één plaatselijke ronde van 33 km door Twello, Klarenbeek, Voorst, Bussloo, Posterenk en Steenenkamer.  De presentatie van de ploegen is van 11.00 – 11.45 uur en de start om 12.00 uur op de Hietweideweg ter hoogte van Aan de Stegge. Hier begint om 08.30 uur de opbouw.

 

De route door alle kernen is tot in detail te vinden op https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2405989 met de straten en doorkomsttijden https://olympiastour.com/?page_id=903

of kijk op Routebeschrijving OT19.pdf 

 

Finish 

De finish is om ca. 15.50 uur in Twello met aansluitend de huldiging op het Raccordement ter hoogte van het Stationsplein in Twello.

Ter hoogte van het Stationsplein aan het Raccordement, waar om 13u de opbouw van de finishstraat begint, is tevens enige overlast doordat daar de jurywagen en de podiumwagen komt te staan. Rond 17u wordt alles vrijgegeven bij het Raccordement.

Via de Frans Halsstraat in Twello kan men langs het Medisch Centrum de achtergelegen parkeerplaats op/afrijden bij een bezoek aan het Medisch Centrum of Station.

 

Kort oponthoud

De etappe wordt begeleid door de landelijke eenheid van de politie en verkeersregelaars. Tijdens de twee grote ronden en de laatste omloop wordt het parcours tijdelijk vrij gehouden, het gaat om ‘afsluitingen’ van ca. 15 minuten waarbij motoragenten verkeer tegenhoudt. Men kan weer verder rijden als de weg wordt vrijgegeven na de bezemwagen.

 

Voertuigen wegzetten

Bent u aanwonende van het parcours, dan verzoeken we u vriendelijk om vanaf 12.00 uur geen voertuigen op of aan de weg te zetten zodat het rennerspeloton voldoende ruimte heeft en daarmee ook de veiligheid gewaarborgd is.

Wij verzoeken u hiermede rekening te houden, zodat deze wielerwedstrijd voor u en voor de renners een mooie happening wordt. De landelijke eenheid van de politie en verkeersregelaars zullen er mede voor zorgen dat de wedstrijd in goede banen wordt geleid.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.