Kijkindekernen.nl

Inloggen of inschrijven

‘Klein Twello’ officieel geopendDinsdag 28 mei j.l. was het dan zover. Voormalig basisschoolgebouw ‘De Kleine Wereld’ aan de Maarten Tromplaan 2 te Twello werd door wethouder Wim Vrijhoef officieel geopend en omgedoopt tot ‘Klein Twello’.


Voorafgaand aan de drukbezochte opening bracht Olga Commandeur, oud-atlete en bekend van TV, de bezoekers in beweging op het geheel vernieuwde omliggende speel- en beweegplein. Mens en Welzijn Voorst (Roel Terwijn) en ABC De Cirkel (Annie Terwischa) leidden vervolgens gezamenlijk de officiële opening in met een korte terug- en vooruitblik. Daarna verwoordde Wim Vrijhoef wat er wordt beoogd met Klein Twello: organisaties in het sociale-maatschappelijk domein samenbrengen om de samenwerking te vergemakkelijken én het creëren van een maatschappelijke ontmoetingsfunctie in Twello met en voor de buurt.


Zes sociaal-maatschappelijke organisaties komen samen in Klein Twello: Mens en Welzijn Voorst, ABC De Cirkel, Voorst Onder de Loep (ZoDus!), Werk en Inkomen Gemeente Voorst, Riwis en EnergieRijk Voorst. Voor de lokale brede welzijnsorganisatie Mens en Welzijn Voorst, voorheen gevestigd in het Kulturhus, wordt Klein Twello de nieuwe thuishaven. Zij zijn dagelijks aanwezig en bieden verschillende vormen van dagbesteding en welzijnsdiensten. ABC De Cirkel, nieuw in de gemeente, biedt drie dagen dagbesteding in Klein Twello. De afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Voorst verzorgt trainingen die mensen helpen om werk te vinden. Ook Voorst onder de Loep (ZoDus!) heeft in Klein Twello een nieuwe thuisbasis gevonden. In de loop van dit jaar komen hier nog twee organisaties bij: Riwis en EnergieRijk Voorst.Maar Klein Twello wil óók ruimte bieden voor ontmoeting en sociaal-maatschappelijke initiatieven. De inrichting, sfeer en indeling biedt alle mogelijkheden om als buurtbewoner, inwoner van de gemeente Voorst of voorbijganger gewoon eens binnen te stappen voor een ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook biedt Klein Twello ruimte voor maatschappelijke initiatieven zoals bijvoorbeeld een praatgroep, ontmoetingspunt of informatiebijeenkomst. Als je een idee hebt en ruimte zoekt, kun je hierover contact opnemen met Mens en Welzijn Voorst, of 0571-279090.


Bron: Voorster Nieuws

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.