KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

Huur- en Zorgtoeslag met terugwerkende kracht aanvragenHebt u vorig jaar geen Huur- en/of Zorgtoeslag ontvangen, maar had u daar wel recht op? Dan kunt u alsnog met terugwerkende kracht deze toeslagen aanvragen. Huur- en/of Zorgtoeslag voor het huidige jaar, mag u nog tot 1 september van volgend jaar (1 september 2020) aanvragen bij de Belastingdienst.


Huur- en Zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht, hoe werkt dat?

Om Huur- en/of Zorgtoeslag met terugwerkende kracht aan te vragen of om na te gaan of u in 2018 recht had op huurtoeslag, gaat u naar de website MijnToeslagen.nl. Hier logt u in met uw persoonlijke DigiD. Vervolgens kiest u het jaar waarover u Huur- en/of Zorgtoeslag wilt aanvragen. U vult uw gegevens in en vervolgens ontvangt u een bevestiging van uw aanvraag. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de Belastingtelefoon als u geen internet hebt. Het telefoonnummer hiervan is 0800-0543. Als het aanvragen zelf niet lukt of als u niet precies weet of u recht had op huurtoeslag, kunt u contact opnemen met Sociaal Raadslieden. Zij kunnen helpen met de aanvraag. Vergeet dan niet om uw DigiD mee te nemen. Als u nog geen DigiD hebt, kunnen de Sociaal Raadslieden deze ook samen met u aanvragen. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0571-287758 of per mail .

De Belastingdienst neemt uw aanvraag in behandeling en stuurt u een zogenoemde beschikking. Hierin staat of u recht had op Huur-en/of Zorgtoeslag in het jaar waarover u de toeslag hebt aangevraagd. Als dit het geval is, staat in de brief ook meteen hoeveel aan toeslag u ontvangt.


Tot wanneer kunt u  Huur- en/of Zorgtoeslag terugvragen?

Tot 1 september van elk jaar mag u nog Huur- en/of Zorgtoeslag aanvragen over het voorgaande jaar:

Huur-en/of Zorgtoeslag voor het jaar

Aanvragen (met terugwerkende kracht) tot

2018

1 september 2019


Huur- en/of Zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht – Uitstel van de belastingaangifte

Op de bovenstaande regels van de Belastingdienst geldt één uitzondering. Hebt u uitstel gekregen voor uw belastingaangifte over een bepaald jaar? Dan mag u voor dat jaar ook nog zorgtoeslag aanvragen tot aan de datum waarop uw belastingaangifte bij de Belastingdienst binnen moet zijn.

 

Met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen – 18 jaar

Bent je 18 jaar en heb je nog geen Zorgtoeslag aangevraagd? Doe dit dan alsnog! Je hebt recht op Zorgtoeslag vanaf de maand na je 18e verjaardag. Ben je bijvoorbeeld op 22 maart jarig? Dan heb je vanaf april recht op Zorgtoeslag.

 

 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.