KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

FreedomFlame Tulp in bloei tijdens herdenking festiviteiten van 2020De Freedom Flame, is een tulp speciaal aangekocht door de gemeente Voorst om de 75 jaar herdenking en bevrijding te eren. Wij mogen er een flink aantal van planten in ons mooie dorp. De werkgroep is met de ontwikkeling van de plekken en planten hiervan bezig, zodat volgend jaar rond 13 april en hopelijk nog 8 mei de tulpen in bloei staan..

Op 4 mei 2018 heeft de Freedom Flame tulp zijn officiële naam gekregen tijdens een doopritueel. De tulp is in Wageningen gedoopt door de BritseTweede Wereldoorlogveteraan Raymond Lord samen met Burgemeester Van Rumund.

Het dopen van deze tulp is gedaan met een hele mooie wijn, genaamd La Tulipe Sparkling. Deze sprankelende tulpenwijn is aan ons beschikbaar gesteld door Chateau La Tulipe van Ilja Gort.

Dit bijzondere moment waarop de tulp zijn naam kreeg, heeft plaatsgevonden in de Grote Kerk in Wageningen en is tevens onderdeel van de start van het formele herdenkingsprogramma voor 4 mei van de gemeente Wageningen.
De stad Wageningen neemt een speciale plaats in, in het kader van herdenken van de Tweede Wereldoorlog. De overgave van de Duitsers in Nederland is hier immers afgestemd en ondertekend in Hotel de Wereld.

Sinds dat moment wordt er jaarlijks uitgebreid stil gestaan bij dat moment middels herdenkingsplechtigheden op 4 mei en het bevrijdingsfestival en Defilé op 5 mei.

Daarnaast wordt daar sinds 1948 het vrijheidsvuur brandende gehouden

Lees meer op https://freedomflamenl.jimdo.com/freedomflame-tulp/


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.