De vergeten groente postelein vormt de perfecte basis voor een salade. Gebruik 2x (of meer) zoveel ingrediënten om ook iets uit te delen in de straat. Maak eerst de ½ rode paprika schoon en snijd hem in blokjes. Bak de paprika enkele minuten in een klein beetje olie en laat dit afkoelen.
Snijd de worteltjes van de postelein (250 gram). Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
Was 150 gram kerstomaatjes en halveer ze. Pel het sjalotje en 1 teentje knoflook. Was 6 takjes basilicum. Pureer het sjalotje met de knoflook, 5 kerstomaatjes, 1-2 eetlepels azijn, de paprikaolie en de basilicum tot een dressing. Maak op smaak met peper.
Spoel de linzen (1 blik) af en laat ze uitlekken. Meng de dressing en de groente erdoor. Serveer er brood bij en geniet er lekker van!