KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

Update nieuwbouwproject BinnenwegOp 23 mei jl. heeft Gerrit Nikkels (Nikkels projecten) uitleg gegeven over de stand van zaken over het nieuwbouwproject op de voormalige Kruitboslocatie tussen de Binnenweg en de Rijksstraatweg. Dit deed hij tijdens de jaarvergadering van de belangenvereniging. Hierbij was wethouder Arjan Lagerweij ook aanwezig en gaf ook hij tekst en uitleg.

 

In verschillende media viel reeds te lezen dat er een plan ligt voor circa 44 woningen op de inbreidingslocatie tussen de Binnenweg en Rijksstraatweg. De locatie is deels eigendom van Nikkels projecten en bouwbedrijf Hegeman. Nikkels bezit het noordelijke deel, met een ingangsweg aan de Binnenweg, en heeft hiervoor een plan gemaakt met circa 20 woningen. Hegeman bezit het zuidelijk deel met een ingang aan de Rijksstraatwegen langs de Binnenweg. Er komt bewust geen verbinding voor gemotoriseerd vervoer tussen de Binnenweg en de Rijksstraatweg. Hierbij meer informatie omtrent de voortgang.

 

De gemeente heeft het principebesluit genomen om in te stemmen met het verkavelingsplan. Dit betekend dat er een goede basis is om door te gaan. In de volgende, aanstaande fase worden er verdere afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over de nadere invulling van de deelplannen en de verdeling van de kosten. Dit geld zowel voor het plandeel van Nikkels, als dat van Hegeman. De verwachting is dat dit na de zomer is afgerond.

 

Bestemmingsplanprocedure

Daarna start de voorbereiding van de bestemmingsplanprocedure (onderzoeken) en vervolgens de bestemmingsplanprocedure zelf, in samenwerking met de gemeente. Normaliter duurt zo’n procedure inclusief de voorbereidingen ongeveer 9 maanden. Het bestemmingsplan komt ter visie te liggen en wordt gepubliceerd. Iedereen kan deze inzien om vervolgens mogelijk een zienswijze in te dienen. Alle ingediende zienswijzen worden in beraad genomen door de het college van B&W en vervolgens de Raad.

 

In de tussentijd gaat Nikkels verder met de uitontwikkeling van de woningen. Tijdens de jaarvergadering werd het verkavelingsplan getoond. Centraal in het gebied ligt een dorpsplein met rondom een variatie aan woningtypes waaronder half vrijstaande- en rijwoningen. Er is veel ruimte voor groen, het heeft een dorpse uitstraling en er worden voldoende parkeerplekken gerealiseerd conform de normen van de gemeente.

 

Eind 2020 zou de bestemmingsplanprocedure afgerond kunnen zijn. Wanneer het zo ver is gaan de woningen in de verkoop. Genoemde planning is uiteraard onder voorbehoud. Door verschillende redenen zou de procedure vertraging op kunnen lopen.

 

Zodra er verdere stappen gezet worden zullen wij jullie nader informeren, onder ander via de (online) nieuwsbrief van de belangenvereniging, KijkindeKernen.nl en onze Facebook-pagina.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.