KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

Informatiebijeenkomsten V1-bomInmiddels weten we dat de V1-bom, welke bij werkzaamheden aan de A1 is aangetroffen, nog grotendeels in tact is. Uit onderzoek blijkt nu dat de bom nog met volledig springlading in de grond zit. De planning is dat de V1 op zondag 8 maart verwijderd wordt. 


Op maandag 17 februari doet de EOD (Explosieve Opruimingsdienst Defensie) een aanvullend onderzoek, waaruit de noodzakelijke maatwerkoplossing duidelijk wordt om de bom veilig te kunnen verwijderen. Hierdoor wordt ook duidelijk welke hinder mensen en bedrijven zullen ondervinden tijdens de ruiming. Bewoners van Wilp worden hierover geïnformeerd tijdens twee informatiebijeenkomsten. 


Deze bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 20 februari en maandag 24 februari. Vanwege de verwachte drukte wordt er uitgeweken naar Sporthal de Jachtlust in Twello. De zaal is open vanaf 19.00 uur.  Om 19.30 start de presentatie. Parkeren is gratis. 


Wij roepen iedereen die een brief heeft gekregen van de gemeente Voorst & Deventer op om hier naar toe te gaan. Het is belangrijk om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op mogelijke gevolgen van de ruiming. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.