Nationale Archeologiedagen: Alle wegen leiden rond Voorst

Gemeente Voorst

Details
Zaterdag 12 oktober 2019 tussen 14:00 en 16:00
Afgelopen
Schoolstraat 16, Voorst

Tijdens de opgravingen voor de nieuwe rondweg rond Voorst is een schat aan archeologische vondsten gedaan. Wie woonden hier en hoe zag het landschap rond Voorst er duizenden jaren geleden uit? Cristian van der Linde, senior archeoloog van BAAC, geeft een interactieve lezing over het onderzoek - alle vragen zijn welkom!

De locatie van de lezing is de dorpskerk van Voorst, Schoolstraat 16. De begintijd is 14.00 uur, inloop vanaf 13.45 uur.

De Nationale Archeologiedagen 2019 vinden plaats op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober. Overal in ons land kan je op die dagen deelnemen aan archeologische activiteiten, lezingen, speurtochten, demonstraties en nog veel meer. Ben je altijd al benieuwd welke schatten zich in onze Nederlandse bodem bevinden? Zijn er in je buurt archeologische opgravingen geweest en wil je weten wat er gevonden is? Of ben je geïnteresseerd in archeologie en wil je je kennis uitbreiden? Dan is dit weekend echt iets voor jou.

Over de organisator
Gemeente Voorst
De gemeente Voorst ligt tussen de Veluwe en de IJsselvallei. De gemeente bestaat uit twaalf kernen: Bussloo, Klarenbeek, Nijbroek, Poster...... Lees meer