Dompel je onder in levend erfgoed tijdens Open Monumentendag 2023

Details

Meerdaagse activiteit
9 en 10 sep.
Tijdstip
van 10:00 tot 17:00 uur
Havekes Mölle
Havekespad, Twello, Nederland

Op zaterdag 9 september is het Open Monumentendag: het grootste culturele evenement van Nederland. Ook in de gemeente Voorst is er op deze dag van alles te beleven. Natuurlijk zijn er allerlei monumenten opengesteld voor publiek. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten, concerten, tentoonstellingen, demonstraties, fiets- en wandelroutes en nog veel meer! Een aantal monumenten is (ook) op zondag 10 september te bezoeken.

Thema Levend Erfgoed

Het landelijke thema van dit jaar is ‘Levend erfgoed’. Het is namelijk 20 jaar geleden dat het Unesco verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten.

Immaterieel erfgoed bestaat uit culturele gebruiken, sociale gewoonten, tradities, bijzondere kennis en ambachtelijke vaardigheden die van generatie op generatie worden overgedragen en zo cultureel erfgoed zijn geworden. Ook de gemeente Voorst is rijk aan immaterieel erfgoed. Ontdek het op de Open Monumentendag!

Open Monumentendag 2023

Activiteiten

Veel monumenten bieden tussen 10.00 uur en 17.00 uur doorlopend leuke activiteiten, rondleidingen, concerten of demonstraties aan die absoluut de moeite waard zijn.   

Op Open Monumentedag 2023 staat meer informatie.

Daarnaast zijn er speciale activiteiten georganiseerd rondom het thema Levend Erfgoed.  

210823_GV BV OMD flyer'23 proef-2.pdf 

GV BV OMD Special VN'23 LR.pdf

Datums (2)
Zaterdag 9 september 2023 van 10:00 tot 17:00 uur (afgelopen)
Zondag 10 september 2023 van 10:00 tot 17:00 uur (afgelopen)
Kern
Alle kernen
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Buurt en leefbaarheid, Eten / drinken, Kunst / cultuur, Muziek / dans / zang, Ontmoeten, Recreatie / ontspanning, Onderwijs / educatie / voorlichting
Wat
Evenement / feest / markt

Over de organisator

Kim Arntzen
Met veel plezier gestart als Cultuurcoach in de gemeente Voorst en heb ik een verbindende, adviserende en faciliterende rol op het gebied van kunst & cultuur... Lees meer