Expositie Verleden en Heden in Levens Gedeeld

Kunstkring Voorst

Details

Zondag 12 juni 2022 van 14:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Dorpsstraat 11A, Twello
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 26 juni 2022

TWELLO- Broer en zus Ernst Spaan en Rose-Mary IJssennagger exposeren van 10 t/m 26 juni een reeks van hun prachtige werken in galerie De Statenhoed van de Kunstkring Voorst aan de Dorpsstraat 11a. Ernst exposeert bijzondere fotowerken. Zijn zus Rose-Mary schilderijen, etsen en beelden. Zij noemen hun expositie ‘Verleden en Heden in Levens Gedeeld’. De opening vindt plaats op  zaterdag 11 juni 2022 om 15.00 uur.

Het werk van Ernst beweegt zich op het raakvlak van fotografie, schilderkunst en grafische vormgeving. Het is krachtig, abstract, aards en kwetsbaar. Ernst wordt geïnspireerd door de mens in al zijn facetten maar ook door kunststromingen zoals Expressionisme en Surrealisme. De thema’s van onze tijd zoals milieuvervuiling, psychische trauma’s en de gecompliceerdheid van menselijke verhoudingen vertalen zich in beelden die de toeschouwer aanzet tot denken en beschouwen.

Gevoelig, gelaagd en zoekend. Dat kenmerkt de schilderijen, beelden en etsen van Rose-Mary. Haar werk laat een grote mate van betrokkenheid zien met de wereld om haar heen. Vanuit emotie en gevoel probeert zij door middel van haar schilderijen, haar beelden maar vooral ook haar etsen vorm te geven aan al wat haar bezig houdt en zoekt zij naar een stem die woordeloos uitdrukking geeft aan vreugde en verdriet, aan gemis en aan verbondenheid. Hiermee opent zij haar hart en gunt zij de toeschouwer een kijkje in haar ziel.

Ernst en Rose-Mary zijn beide lid van de Kunstkring Voorst. Hun expositie duurt van 10 juni t/m 26 juni. Galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a in Twello is vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 14.00 tot 17.00 uur. Meer info op www.kunstkringvoorst.nl  en  www.ernstspaanphotography.nl

Kern
Alle kernen

Over de organisator

Kunstkring Voorst
De Kunstkring Voorst heeft een eigen galerie 'De Statenhoed' die op vaste tijden geopend is. Ook zijn we online actief met o.a. een galer...... Lees meer