Benefietconcert t.b.v. Migrantenmuzikanten

Dorpskerk Wilp

Details

Vrijdag 14 februari 2020 van 20:00 tot 21:30 uur
Afgelopen
Kerkstraat 35

Via dit benefietconcert zamelen wij geld in ten bate van het Netwerk Migranten Muzikanten. Elke gift is welkom. Met dit Netwerk hopen wij gevluchte musici te helpen aan een muziekcarrière in Nederland. Eén van de belangrijkste activiteiten is informatievoorziening voor vluchtelingen-muzikanten, waardoor zij zich kunnen oriënteren op arbeids- en scholingskansen in Nederland en waar zij ook hulp en coaching krijgen, zowel op artistiek, administratief en zakelijk gebied. Daarnaast beheert het Netwerk een fonds waarmee basiskosten (zoals reiskosten en huur van repetitieruimten) kunnen worden betaald. Uiteindelijk hopen we hiermee gevluchte musici aan werk te helpen en zodoende een steentje bij te dragen aan hun financiële onafhankelijkheid, hun integratie en aan de verbroedering der volkeren. Inmiddels hebben verschillende migrantenmuzikanten mede dankzij het Netwerk emplooi gevonden en/of ensembles gevormd.  Enkele speerpunten voor 2020:  * Uitbrengen van een verzamel-CD van enkele ensembles met een vluchtelingenachtergrond. * Het organiseren van een festival met optredens van migranten-orkesten. * De kans bieden aan één van de vluchtelingen om zijn oude moeder in Saoedi-Arabië te bezoeken.

Op het concert zullen verschillende muzikanten optreden:

ORCHESTRE AL JAMAL

Orchestre Al Jamal is een internationaal ensemble, bestaande uit Syrische en Nederlandse musici. Al Jamal speelt traditionele en moderne Arabische muziek (o.a. liederen van Umm Kultumm en Fairuz), ernstige en lichte muziek, met veel improvisatie en soms een lichtelijk jazzy tintje. Improvisatie is één van de belangrijkste kenmerken van de Arabische muziek, zowel vocaal als instrumentaal. Mouafak al Jamal, Palestijn uit Syrië, bespeelt de ud (Arabische luit) en zingt. Hij is een groot vertolker van klassieke Arabische muziek. Frank Van Velthoven speelt tenor- en sopraansaxofoon, contrabas en is componist. Crispijn Oomes speelt viool in diverse ensembles voor traditionele volksmuziek: Arabisch, Turks, Grieks, Balkan, Roemeens, Hongaars, Zweeds, Iers en Nederlands. Irmgard Cottaar is docent oosterse slagwerkinstrumenten, zoals daf, riqq, framedrums. Chris Frieswijk, hang. Dit is een nieuw Zwitsers muziekinstrument (klank en percussie), geïnspireerd door de Caraïbische steeldrums. 

SAFFRAAN, ritueel drumtheater

Saffraan ritueel drumtheater wordt gevormd door drie bevlogen vrouwen. Barbara Loen, Sahaja Pragt en Irmgard Cottaar vinden elkaar in hun passie voor ritme, klank, bewegen en rituelen. Geïnspireerd door de magische klanken van de framedrums delen zij hun passie met hun publiek. Framedrums behoren tot de oudste instrumenten op aarde. De eerste religies – natuurreligies – ontwikkelden zich rond de beat van de drum. Het waren vrouwen die al drummend voorgingen in deze ceremonieën, als hoedsters van harmonie en draagsters van leven. De trilling van de drum resoneert met de hartslag en brengt je in contact met je eigen levensritme. Saffraan neemt haar publiek mee op een magische, ritmische reis. Deze voert langs moderne arrangementen, traditionele Mediterrane ritmes en oeroude Oosterse klanken. 

  • Reserveren:
  • Reserveren is niet verplicht. Je kunt ook aan de zaal betalen (contant)
  • Routebeschrijving: www.dorpskerkwilp.nl/bereikbaarheid
  • Openbaar vervoer vanaf Voorst-Empe en Twello: Belbus Syntus Kolibrie 507, halte Molenallee, Wilp.
  • U KUNT ONS STEUNEN: Elke donatie is van harte welkom op bankrekening NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton.
  • Meer info:  www.migrantenmuzikanten.nl


Kern
Bussloo, De Vecht, Klarenbeek, Nijbroek, Posterenk, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, Voorst (het dorp), Wilp, Wilp-Achterhoek

Over de organisator

Dorpskerk Wilp
Al eeuwenlang is de Dorpskerk Wilp een plek waar mensen elkaar ontmoeten en inspiratie vinden. Vanaf de dijk heeft het een prachtig uitzi...... Lees meer