KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

Taizé bijeenkomst


  • donderdag 12 september 2019
  • Tussen 19:00 en 20:00
  • Sint Martinuskerk Bussloo, Bussloselaan 40, 7383AG Voorst
  • Maandelijks op de 2de donderdag tot en met 11 juni 2020
  • Kern: Bussloo

De Stichting Sint Martinuskerk Bussloo organiseert eens per maand een oecumenische gebedsviering in de geest van Taizé.
Iedere tweede donderdag van de maand.
Deze vieringen wordt voorbereid en verzorgd door Hein de Jong.

De Gemeenschap van Taizé is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap die haar oorsprong vond in de eerste oorlogsjaren. Broeder Roger Schutz kocht in het plaatsje Taizé in de omgeving van Cluny in 1940 een huis waar hij mensen opving die het oorlogsgeweld trachtten te ontvluchten, voornamelijk Joden. In 1942 moest hij vluchten, maar reeds in 1944 keerde hij in Taizé terug. In de tussentijd hadden de eerste broeders zich bij hem aangesloten, waarmee hij de oecumenische gemeenschap stichtte.

Sinds die tijd komen jaarlijks duizenden jongeren, maar ook ouderen uit heel Europa naar Taizé meestal voor één week van ontmoeting en bezinning. Drie maal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een tijd van stilte. Op veel plaatsen in België en Nederland worden regelmatig gebedsvieringen georganiseerd in de stijl van de gemeenschap van Taizé. Dat is nu ook de bedoeling van de Stichting Sint Martinuskerk Bussloo en daarbij is iedereen van harte welkom. 

Juist in deze drukke tijden hebben veel mensen behoefte aan een moment van bezinning. Er is een duidelijke breuk tussen gebed en werk. In het gebed ontvangen we de energie die we nodig hebben om ervoor te zorgen dat degenen die wij liefhebben kunnen overleven, de omstandigheden waarin mensen leven te veranderen en de aarde tot een bewoonbare plaats te maken.

De viering begint om 19.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het Parochiecentrum onder het genot van een kopje koffie of thee. Wij hopen u op elke tweede donderdag van de maand te mogen begroeten.
De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Zie ook onze website: www.sint-martinuskerk-bussloo.org

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.