Kijkindekernen.nl

Inloggen of inschrijven

Mens en Welzijn Voorst
12 april 2019

Mens en Welzijn bedankt zijn vrijwilligers

Jaarlijks worden de vrijwilligers van Mens en Welzijn Voorst bedankt voor hun inzet. Zo werd er afgelopen donderdag, na een fiets- of wandeltocht, gedineerd bij het Hof van Bussloo. Zo’n 80 vrijwilligers waren hierbij aanwezig en werden in het zonnetje gezet.


Een welzijnsorganisatie zoals Mens en Welzijn is erg afhankelijk van vrijwillige ‘handjes’. Diensten zoals de computerhulp, bezoekdiensten, formulierbrigade en het maatjesproject draaien grotendeels op vrijwilligers. “Deze mensen vormen, samen met de medewerkers, onze organisatie. Het zijn stuk voor stuk mensen die graag iets voor een ander willen doen en daar voldoening uit halen, al hebben ze vaak uiteenlopende achtergronden” vertelt Alie Last.


Alie is administratief medewerkster bij Mens en Welzijn Voorst en medeverantwoordelijk voor de organisatie van deze vrijwilligerswaardering. “We hebben tegenwoordig 132 vrijwilligers in ons bestand staan. Allen leveren ze fantastisch en mooi werk. Eenieder op zijn of haar manier en daar willen we hen natuurlijk voor bedanken. Zonder hun hulp zouden we nergens zijn en daarom organiseren we jaarlijks een uitje. Het is het minste wat we kunnen doen” aldus Alie Last.


Dit jaar konden vrijwilligers zich opgeven voor een fiets- of wandeltocht. Onderweg werd er een pitstop ingelast en volgde er een creatief intermezzo waarbij men elkaar moest portretteren. Deze ‘kunstwerken’ werden later tentoongesteld in het Hof van Bussloo. Hier eindigde de wandel- en fietstocht namelijk en werden alle vrijwilligers getrakteerd op een uitgebreid Italiaans buffet.


Mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk kunnen contact opnemen met Mens en Welzijn via het algemene telefoonnummer: 0571-279090. Op de website www.mensenwelzijn.nl kan men meer informatie vinden over de diensten en mogelijkheden binnen deze welzijnsorganisatie.