Kijkindekernen.nl

Inloggen of inschrijven

Dorpscontactpersoon Voorst Martine Schulte
7 maart 2019

Fantastische verlichte carnavalsoptocht

Voorst - Voor de derde keer op rij was de optocht van CV Circus met verlichte wagens en loopgroepen een succes. In 2017 begonnen met een klein groepje, maar inmiddels uitgeroeid tot een volwaardige optocht met maar liefst 15 grote wagens en 11 kleinere wagens en loopgroepen. Vooraf waren de straten van het dorp weer verduisterd door alle lantaarns af te plakken, het versierde Dorpshuis deed dienst als vertrek- en finishlocatie met volop muziek. Om 18.30 uur zette de kleurrijke stoet zich in beweging om een rondgang door het dorp te maken. Het massaal toegestroomde publiek langs de weg genoot van d het spektakel onder het genot van warme chocolademelk, uitgereikt door lieftallige ‘koeien’.Na de optocht zorgde de band Millennium voor live muziek op het carnavalsfeest in het Dorpshuis.

De jury had de handen vol aan het beoordelen van de deelnemers. Hoofdzaak in deze optocht was natuurlijk de verlichting, een criterium waar niet iedere wagen/groep aan voldeed. Directeur Tije reikte de prijzen uit, hij verklapte dat een volgend keer er ook een prijs komt voor het mooist versierde huis of tuin.

Bij de grote wagens ging De Heufse Bende met de eerste prijs aan de haal (Social Media), bij de loopgroepen was dat (voor de derde keer)  CV Hooiland met Lang leve het broeikaseffect.  

Uitslag grote wagens: 1e: Heufse Bende – Social media; 2e De wilde feestbende – Brexit zit d’rop; 3e CV De Slaapfluiters – wij trekken ten strijde; 4e CV VV -Lego bouwen; 5e: CV De Klabatse – Schepje er boven op; 6e De Laatkomers – Leleystad op zijn kop.

Uitslag kleine wagens/loopgroepen: 1e CV Hooiland – lang leve het broeikaseffect; 2e Politieboys uit Voorst; 3e De Druktemakers – Daltons; 4e  familie Groeve -Sprookjeskasteel; 5e The Oldies Benidorm Bastards.