KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

ETAPPE OLYMPIA’S TOUR DOOR ALLE DORPEN GEMEENTE VOORST

  • 1 reactie

Op vrijdag 18 oktober is de gemeente Voorst gastheer van de tweede etappe (167 kilometer) van de oudste rittenkoers van Nederland. De etappe van Olympia’s tour voert door alle dorpen en bijna alle buurtschappen, waarbij de start en finish is gesitueerd in Twello.

De route start om 12.00 uur aan de Hietweideweg in Twello om vervolgens twee ronden van elk ruim 67 kilometer te rijden door alle dorpen en buurtschappen (op De Wijk en De Spekhoek na) in de gemeente Voorst. Aansluitend worden er drie plaatselijke ronden van elk ruim 11 kilometer verreden in Twello en omgeving. Rond de klok van 15.45 uur staat de finish gepland op de Duistervoordseweg in Twello ter hoogte van de Jacob van Ruijsdaelstraat. De route is uitgezet door vrijwilligers van ETT Twello in samenwerking met de organisatie en de gemeente Voorst.


Elite- en beloftentop
Olympia’s Tour wordt dit jaar verreden voor zowel de beloften als elite. Organisator Thijs Rondhuis wil alle Nederlandse continentale teams en clubploegen de gelegenheid geven media-aandacht te genereren met deze wedstrijd, die nog altijd op waarde geschat wordt. “Teams kunnen voor het voortbestaan alle aandacht in eigen land goed gebruiken. Zeker gezien het feit dat het aanbod van wedstrijden kleiner wordt is het goed om de complete elite- en beloftentop in Nederland startgelegenheid te geven. De ploegen hebben dankzij de nieuwe opzet bovendien meer ruimte om tot een sterke  formatie te komen aan het einde van het wegseizoen


Side events
Voor de basisschoolkinderen in de gemeente Voorst wordt in de twee weken (week 40 en 41) voorafgaand aan de etappe aandacht besteed aan de komst van Olympia’s Tour. Team Voorst Actief on Tour gaat in alle dorpen een loopfietsenrace (4-6 jaar) organiseren en een dikke banden race (7-12 jaar). Op donderdag 17 oktober wordt op het Marktplein in Twello de finalemiddag georganiseerd. Hierbij zijn leuke prijsjes te winnen voor de kampioenen van de gemeente Voorst.

Deelname aan deze activiteiten is gratis. Houdt de social media en website van Voorst Actief (on Tour) in de gaten voor info rondom het inschrijven.

Ik kom zeker ergens een kijkje nemen op 18 oktober
3 stemmen Verlopen
Deel dit bericht!

Reacties

Ilonka de Vries-Schilder
30 augustus 2019

Yes! Leuk zo'n event in onze gemeente!

Heel leuk om te zien zo dichtbij!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.