Kijkindekernen.nl

Inloggen of inschrijven

Info avond klimaatverandering en verlies biodiversiteit

3 november 2019


Elke dag zijn er nieuwe berichten in de media over de gevolgen van klimaatverandering hier en elders op de wereld. Onlangs kwam daar het VN-rapport bij over het momenteel aan de gang zijnde massale uitsterven van planten-en diersoorten.

In museumcafe de Kribbe, te Wilp vindt op woensdag 13 november om 20.00u een bijeenkomst plaats, met een presentatie van gastspreker Paul Hendriksen (trainer duurzaamheid, initiatiefnemer Aardehuizen) over de actuele stand van zaken en aansluitend de vraag wat je daar zelf aan kunt doen.

 

De organisatie is in handen van  XR Ysselvallei. Dit is een lokale afdeling van XR (Extinction Rebellion) Nederland, die afgelopen periode met opvallende acties aandacht vroeg voor dit onderwerp. De belangrijkste tactiek die Extinction Rebellion hanteert, is die van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheidsacties. De eis die XR heeft is dat lokale, regionale en landelijke overheden de noodtoestand voor het klimaat afkondigen. 

Inmiddels is XR actief in 56 landen en 639 lokale groepen wereldwijd. 

 

Je bent vanaf 19.30u welkom in de Kribbe, Weerdseweg 6a, Wilp . Het programma begint om 20.00u. Toegang is gratis, incl. een kopje thee/koffie. Donaties zijn zeer welkom. 

Meer informatie:    Website: www.extinctionrebellion.nl                                                                         

Contact:                      

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.