top of page

NatuurT​empel

STICHTING EARTH AWARENESS

Centrum voor kunst, natuur en bewustzijn

Off the Grid

Back to basic

Earth Awareness een groen praktijk-laboratorium, waarin geleerd wordt samen te werken met de natuur. We leven in een tijd van grote mondiale veranderingen waarin het onze gemeenschappelijke taak is om ons anders te relateren tot de natuurlijke wereld. We dienen een kleinere voetafdruk achter te laten want we lopen tegen de grenzen van onze ecologische veerkracht aan. Sinds 2001 wordt er hier volop in de praktijk geëxperimenteerd met concrete oplossingen voor globale vraagstukken. Niet alleen denken en praten, maar vooral doen, ervaren, leren en integreren. 

 

NatuurTempelKunst

Uitbeelden wat er leeft

De NatuurTempel is een 140 m2 rond kunstwerk, organisch gebouwd met dikke stammen en kronkelige takken, gekleurd glas en leem. De majestueuze houten vloer met een stijlvolle vuurplaats in het centrum geven de NatuurTempel klasse. De 7 diameter dome, een geodetisch koepelvormig gewelf in het centrum van het dak, is s ’nachts een galactische klok waardoor je de hemel-zodiac kan gadeslaan. Overdag komt het zonlicht erdoor naar binnen en zie je de kronen van de omringende kathedraalachtige bomen. 

bewustzijnscentrum

Bewustzijnscentrum

Welkom in deze bijzondere belevingsruimte

Kom je bij Earth Awareness, dan stap je even werkelijk een andere wereld binnen. Creativiteit viert hoogtij in dit buitengewoon bosrijke dorpje, waar monumentale bunkerboerderijen hier en daar opduiken tussen de kollossale bomen met uitzonderlijk veel fluitende vogels. Het is een indrukwekkend gezicht, een levendig decor met een boeiend verhaal. Deze unieke ruimte leent zich natuurlijk uitstekend voor retraites, workshops, bijeenkomsten, lezingen en vieringen. Schrijf je gauw in op onze nieuwsbrief dan blijf je altijd op de hoogte van onze activiteiten.

 

Kijk snel wat er allemaal te doen is

Een bezoekje staat garant voor een onvergetelijke dag vol inspiratie

 

Building of the new geodesic dome - march 2022

 

Earth Awareness Centrum

Bijdragen

Aan de toekomstbestendigheid

Stichting Earth Awareness is in 2006 opgericht met als doel het bewustzijn te creëren dat alles met elkaar verbonden is. Wij zijn een. Eén met onze medemensen, één met de dieren, de planten, de stenen en het sterrenstelsel. Sinds die tijd organiseren we talloze evenementen om dit doel te ondersteunen. 

Door de jaren heen hebben vele honderden vrijwilligers meegewerkt aan de opbouw van deze unieke plek, simpelweg omdat ze de uitgangspunten van de stichting wilden ondersteunen, omdat ze het belangrijk vonden dat zulke plekken bestaan.

Ondanks het baanbrekende werk dat hier is verricht, blijft steun van buitenaf nog steeds belangrijk. Nu de bouw van de NatuurTempel is afgerond en het fysieke werk is gedaan, kun jij op andere manieren bijdragen aan waar stichting Earth Awareness voor staat.

  • Doe een financiële bijdrage

  • Schrijf een getuigenis

Om de toekomst van de NatuurTempel en haar ideeën veilig te stellen, spaart de stichting voor de aankoop van de locatie. Een aanzienlijk deel van elk evenement-ticket wordt ook voor dit spaarvarken gebruikt. Meedoen aan een evenement is dus eigenlijk al een mooie bijdrage.

Wij verzamelen ook beoordelingen/reviews. Niet per se omdat we meer bezoekers willen – we zijn immers altijd ruim van tevoren volgeboekt – maar omdat we een openbaar document willen creëren waar de samenleving als geheel kan zien hoeveel mensen de NatuurTempel belangrijk vinden. Helaas stuiten we in deze maatschappij soms nog steeds op vooroordelen en stigma’s en stroeve regelgeving. Als je de NatuurTempel hebt bezocht en deze plek belangrijk vindt en deze wilt steunen, dan kun je dat eenvoudig doen door een recensie achter te laten op een van onze kanalen. Als er ooit noodweer komt, kunnen wij als bestuurders van stichting Earth Awareness laten zien dat er veel mensen zijn die het belang van deze plek onderschrijven.

NatuurTempel Teuge.jpg

Volg ons op facebook

De laatste nieuwtjes, foto's video's zijn het makkelijkst te volgen via onze facebook-pagina. Ook vind je hier onze evenementen en kun je een review achterlaten als je ons bezocht hebt. Wil je op de hoogte blijven van wat hier allemaal gebeurd? Sluit je aan bij onze facebook-pagina en wordt lid van onze facebook-groep: Friends of the Nature Temple.

bottom of page