Kijkindekernen.nl

Inloggen of inschrijven

De gemeente Voorst


Tussen Veluwe en IJssel, in de stedendriehoek van Zutphen, Apeldoorn en Deventer ligt de gemeente Voorst. Een gemeente die even veelzijdig is in haar historie als in haar landschappen. 

Met in het noorden van de gemeente de zandige oeverwal met de grote rechte kavels. In het zuiden van de gemeente de kleinere éénmans-essen afgeschermd door houtsingels en houtwallen. En daartussen de uiterwaarden met de vruchtbare, kalkrijke gronden die grotendeels al eeuwenlang in gebruik zijn als weiland. 

De weilanden zijn van groot belang voor weidevogels en ganzen. Een prachtig gebied om te wandelen en/of te fietsen en te genieten van de vele landgoederen en statige (IJssel)boerderijen. 

De gemeente Voorst bestaat uit de volgende twaalf kernen: Bussloo, Klarenbeek, Nijbroek, Posterenk, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, De Vecht, Voorst, Wilp en Wilp-Achterhoek.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.