Kijkindekernen.nl

Inloggen of inschrijven

Vrijwilliger worden bij Scouting Gelre Groep Twello? Goed bezig!

27 mei 2019


Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Zij hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Ouderwets? Nee hoor! GPS of SMS speurtochten, fotografie, film en bijvoorbeeld internet gaan prima samen met vuur maken, hutten bouwen en in tenten slapen.

De vrijwilligers maken het dan ook elke week mogelijk dat jeugdleden, vanaf vijf jaar, een afwisselend, actief en spannend programma aangeboden krijgen. Dit gebeurt in de zogenoemde speltakken, groepen verdeeld naar leeftijd. Nieuwsgierig? Kijk eens onder het tabblad 'Speltakken' op http://scoutnet.nl/~gelregroep/index.php/speltakken .

Heb je zin om een leidingteam of het bestuur te versterken? Dat kan!  Scouting Gelre Groep Twello zijn momenteel op zoek naar:

  1. Leiding voor diverse speltakken. Scoutingervaring is niet noodzakelijk, enthousiasme wel! Met name de zamiwelpengroep op zaterdagmiddag is op zoek naar aanvulling van het leidingteam! Dit is een gemengde speltak, dus zowel meisjes als jongens van 7-11 jaar.
  2. Praktijkbegeleider: de praktijkbegeleider bewaakt en optimaliseert de kwaliteit van het spel en de vrijwilligers in de groep. Als praktijkbegeleider stimuleer je niet alleen de kwaliteit van individuen maar ook van de leidingteams en het bestuur. Je coacht en motiveert de vrijwilligers om meer uit zichzelf te halen en begeleidt hen in het ontwikkeltraject.

Informatie en / of aanmelding betreffende deze vacatures kunt u krijgen van de voorzitter van de vereniging (Stefan Buwalda):

https://www.kijkindekernen.nl/files/kijkindekernen.nl/uploads/image/724205/ccaf7e4c-cc48-4e6f-ade7-794c5b2a2093.jpg


Scouting Gelre Groep is aangesloten bij Scouting Nederland. Het is een open groep, niet verbonden aan een bepaalde geloofsrichting en staat dus open voor elk kind en elke volwassene die de doelstellingen onderschrijft.  

De Vrijwilligers Centrale Voorst werkt aan het versterken en bevorderen van vrijwilligerswerk en ondersteunt daarom in alle vrijwillige inzet. We zijn er voor de organisaties en verenigingen die met vrijwilligers samenwerken, maar ook voor de vrijwilligers die zich (willen) inzetten in de gemeente Voorst.

Deel dit bericht!