KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

Maatje voor 17-jarige treinliefhebber

6 november 2019

  • Hulpvraag
  • Nog 36 dagen om te reageren
  • Thema: Hobby en Vrije Tijd, Maatjes
  • Kern: Voorst

Onze jongere is 17 jaar jong, heeft autisme en woont in Voorst. Hij is een hele zachtaardige, lieve jongen die goed te begeleiden is en zich leerbaar opstelt. Treinen, auto’s, zwemmen, kletsen met anderen…. hij vindt het allemaal leuk. Het is een vrolijke jongen, goed te sturen en geïnteresseerd in de ander.
Jullie gaan samen gezellig naar de stad of een filmpje pakken. Een keer lekker zwemmen of een bezoekje brengen aan familie/vrienden kan ook. Hierbij heb jij een voorbeeldfunctie.
Wat is geaccepteerd gedrag binnen de maatschappij op deze gebieden? Jij kunt dit op een speelse manier overbrengen en geniet ervan om hier een bijdrage in te kunnen en mogen leveren.

Doordat onze jongere autisme heeft is het belangrijk dat je op een duidelijke manier met hem communiceert. Dit geeft hem de rust en duidelijkheid die hij nodig heeft. Je hebt het geduld en creativiteit om hem op een positieve en rustige manier te benaderen. Je bent in staat een bijdrage te leveren in het vergroten van zijn zelfstandigheid welke aansluit bij zijn kalenderleeftijd.
Het is fijn als je in het bezit bent van een rijbewijs, maar reizen met het openbaar vervoer is ook mogelijk.

We vinden het fijn als je eenmaal per maand circa 6 uurtjes vrij hebt om gezellig met hem op stap te gaan.

Wilt u meer informatie of wilt u solliciteren? Neem dan contact op met de adviseurs vrijwilligerswerk Pluryn, telefoon 06-83551509 of email .

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.