Kijkindekernen.nl

Inloggen of inschrijven

De wereld van Klein Twello (2019)
Een doel in je leven, gehoord worden, erbij horen, laten zien dat je bestaat én dat je tot iets in staat bent! Wil niet ieder mens dat?!

Ongeacht beperking, ongeacht leeftijd, ongeacht mobiele toestand, huppelend, rennend, strompelend of rollend. Elk mens wil erkenning en gezien worden.


Sinds 1 december is in het voormalig schoolpand De Kleine Wereld, aan de Maarten Tromplaan, Klein Twello gevestigd. Een plek waar verschillende zorginstanties onder 1 dak samen aan het werk gaan.

Eén van die zorginstellingen is ABC De Cirkel. Een organisatie die dagbesteding, ambulante begeleiding, arbeidstraining en re-integratie biedt aan mensen met Niet Aangeboren Hersenletse, Autisme en mensen met Psychosociale Klachten. Eigenlijk kan iedereen met een zorgvraag terecht.

Een tijdje geleden verzorgden we de koffie en thee voor een grote groep mensen die binnen het gebouw een presentatie bij woonden. Natuurlijk moet je dan netjes gekleed, in zwarte polo en zo'n mooie zwarte sloof, achter de koffietafel staan. "Is dat nou écht nodig"? "Mijn spijkerbroek en gekregen blouse fungeert toch ook prima"?!

Het voelde wat onwenning maar wat leuk als je een compliment krijgt over wat je doet en vervolgens ook nog geloofd wordt om het meubelstuk dat je opgeknapt hebt!!  

"Ik vond het in eerste instantie maar een rare kast en de kleur ook niet zo geweldig, maar nadat ik 1 deurtje had gedaan, dacht ik: dit kan toch best wat worden".

Het is geweldig om te zien dat dit oude schoolgebouw mag fungeren als plek waar mensen graag naar toe gaan omdat ze weer een doel hebben én voelen, dat als ze niet gaan, ze gemist worden.

Een klein groepje mensen is inmiddels gestart binnen de dagbesteding op deze plek. Er worden meubels opgeknapt, creatieve creaties ontstaan en dit alles wordt verkocht door middel van een webshop. Die ook weer als middel fungeert om vaardigheden te trainen en je te ontwikkelen.

Achter alle activiteiten die we bieden zit wel een gedachte: het trainen van je sociale vaardigheden, leren om netjes te werken, een opdracht volledig af te ronden.


Wees welkom om een kijkje te nemen aan de Maarten Tromplaan. ABC De Cirkel is er op maandag, dinsdag en donderdag. De webshop is te vinden middels: www.vint.ccvshop.nl