Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Wilpse Lezing - Marianne Thieme

Yvonne Achterkamp, (Dorpskerk Wilp)
16 februari 2019 , 171x gelezen

Donderdagavond 7 maart presenteert Wilpse Lezingen; Marianne Thieme;

Klimaatpolitiek: kijken met andere ogen !

‘Het  belang van idealisme in een cynische wereld’

Klimaatspijbelen zal geen gril blijken te zijn. Opwarming van de aarde, afnemende biodiversiteit, overbelasting van het milieu en grenzeloos grondstoffenverbruik dwingen tot bezinning op  en verandering van onze leefwijze.  Bezinning op de rol en de plaats van de mens binnen het ecosysteem is cruciaal bij het vinden van een nieuw en duurzaam evenwicht. De broodnodige omschakeling biedt nieuwe kansen, maar veroorzaakt ook pijn en roept weerstand op. In de politiek moeten de komende periode knopen worden doorgehakt. Economische motieven lijken  vooralsnog het zwaarst te wegen.

Marianne Thieme benadert het vraagstuk breder: ze vestigt onze aandacht op de verliezers binnen het ecosysteem  en de factoren die de  natuurlijke balans verstoren. Ze benadrukt dat we moeten beseffen dat beleid en maatregelen in zichzelf ongemak en pijn meedragen. Dat is niet voor het eerst. Zij trekt parallellen met de maatschappelijke emancipatiestrijd van achtergestelde groepen in voorgaande eeuwen.  Om problemen helder te krijgen schuwt haar partij ongemakkelijke stellingname en confrontatie soms niet. “Voor de Partij voor de Dieren  zijn schurende acties niet te vermijden”, betoogt ze in haar laatste boek Groeiend verzet.

Mr. Marianne Thieme (1972) studeerde Rechten aan de Sorbonne en de Erasmus Universiteit. Zij is een van de oprichters van de ‘Partij voor de Dieren’ en nu fractievoorzitter in de Tweede Kamer .

Toegangsprijs: € 5,00 (incl. een kop koffie of thee bij binnenkomst)

Reserveren: via wilpselezingen@gmail.com . Uw reservering blijft geldig tot 15 minuten voor aanvang. Kaarten ook verkrijgbaar bij Boekhandel Oonk te Twello en op de avond zelf in de kerk. De kerk is open vanaf 19.15 u. Er is een boekentafel verzorgd door boekhandel Oonk.


Reacties

Frieda 16 februari 2019
Graag gedaan.
Yvonne 16 februari 2019
Goed gezien Frieda. Het gaat om donderdag 7 maart. Ik ga het meteen aanpassen! Dankjewel!
Frieda 16 februari 2019
Er staat geen datum bij dit artikel.
Bekijk meer nieuws in de buurt »