Details

Dinsdag 21 mei 2024 van 09:30 tot 12:00 uur
Over 22 uur
Jachtlustplein 11, Twello
Terugkerende activiteit
Maandelijks op de 3de dinsdag tot en met 18 juni 2024

Om mantelzorgers te ondersteunen start Mens en Welzijn Voorst met een maandelijkse wandelgroep voor mantelzorgers. 

 

Meer dan 5 miljoen mensen in Nederland zijn mantelzorger. Hiervan is 9% overbelast, legt Annet Reimert, consulent Mantelzorg, uit. “Een mantelzorger zorgt uit liefde voor de naaste. In de loop van de tijd wordt de zorg intensiever. Tijdens een bijeenkomst hebben we samen met mantelzorgers nagedacht over overbelasting binnen deze doelgroep. Er bleek behoefte te zijn aan contact met andere mantelzorgers. Het begrip voor elkaar, tips uitwisselen en elkaar bemoedigen is helpend. Ook is er behoefte aan ontspanning. Ontspanning geeft energie om door te gaan. Dit hebben we gecombineerd in een wandelgroep voor mantelzorgers. Zo houden we de mantelzorgers op de been”, aldus Annet.

 

De wandelgroep voor mantelzorgers is voor oud en jong. Elke derde dinsdag van de maand wordt er ongeveer 5 kilometer gewandeld. Er wordt gestart om 9.30 uur vanaf de locatie van Mens en Welzijn Voorst; Jachtlustplein 11 in Twello. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en bij terugkomst wordt er afgesloten met een kop koffie of thee. Er zijn geen kosten aan verbonden. “Zet de wandelschoenen maar vast klaar en meldt u aan!”


Om u aan te melden of als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Annet Reimert via 06-49019968 of mailen naar  

Kern
Alle kernen
Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Gezondheid, Ontmoeten, Recreatie / ontspanning, Sport en bewegen
Wat
Actie / opruimen etc., (Netwerk)bijeenkomst

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

Mens en Welzijn Voorst
Mens en Welzijn Voorst is dé brede welzijnsorganisatie van de gemeente Voorst. Een welzijnsorganisatie die er is voor alle kleine en grot...... Lees meer