6 APRIL VERPLAATST NAAR 4 MEI Schrijfworkshop bij Kunstkring in Twello

Kunstkring Voorst

Details

Woensdag 2 maart 2022 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen
Dorpsstraat 11A, Twello
Terugkerende activiteit
Maandelijks op de 1de woensdag tot en met 4 mei 2022

Schrijfworkshop Schrijven Vanuit Je Hart bij de Kunstkring in Twello.

Plezier in het schrijven herontdekken opent je hart

TWELLO -  U kunt zich elke maand min. 2 dagen tevoren (liever eerder) aanmelden voor een nieuwe schrijfworkshop bij de Kunstkring in Twello: Schrijven vanuit je hart. Deze wordt gehouden op elke 1e woensdag van de maand van 19.30 tot ca 21.30 uur. Dit is de 2e van een reeks maandelijks te houden thema schrijfworkshops op elke 1e woensdag van de maand. Schrijfcoach Lis van der Geer heeft weer mooie workshops samengesteld waar u uw hoofd even leeg maakt en uw hart kan laten spreken.

 

De schrijfcoach is ervan overtuigd: ,,Als je geregeld schrijft over wat je bezighoudt, of zelfs wat er onbewust sluimert, is dat goed voor je. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die hun wel en wee kunnen omzetten in teksten, beter in hun vel zitten. De reden daarvan is dat je letterlijk woorden kunt geven aan je gevoelens, waarmee je zelf meer regie krijgt over je gedachten. Je wordt er rustiger en gelukkiger van. Mensen doen ongemerkt meer aan zelfreflectie. Bovendien kun je afstand nemen als iets eenmaal op papier staat. En heel belangrijk: je ontdekt al snel dat je zoveel meer creativiteit in je hebt. Als je bij die bron kunt, geeft dat een geluksgevoel. En dat is iets dat ik iedereen gun in deze lastige tijden.”

 

Ontspannen

 

De schrijfworkshop is laagdrempelig en is bedoeld om de het plezier in creativiteit en met name het schrijven te (her)ontdekken. ,,Niets moet en alles mag. We geven geen feedback, op inhoudelijkheid van teksten zoals men dat kent. Wel luisteren we naar elkaars verhalen en leren van elkaar. Soms laat iemand zijn beurt voorbij gaan, wat even goed gerespecteerd wordt. Ook ervaren de deelnemers de ontspannende werking van schrijven. Om uit je hoofd te komen en dichtbij je eigen (schrijf)bron te komen, moet je de kunstenaar in jezelf weer vinden. Op deze inspiratie-date schud jij je creatieve brein wakker en voedt het met de broodnodige brandstof,” aldus Lis. 

 

Schrijfflow

 

Het gaat hier om een aantal los van elkaar te volgen schrijfworkshops met telkens een ander thema om je schrijfflow te stimuleren. Door de diverse werkvormen en verrassende opdrachten en oefeningen krijgt je innerlijke kritiekduiveltje geen kans. Resultaat: Je gaat ontspannen en ook weer met een opgeladen batterij naar huis. En natuurlijk is je boekje gevuld met een aantal bijzondere teksten die naar meer smaken.

Data van de themaworkshops zijn:  2 maart, 6 april, 4 mei (o.v.b) en 1 juni (reserve) 2022.

Kosten 17,50 euro inclusief kopje koffie/thee met wat lekkers. Kunstkringleden 15,00 euro. Locatie: ateliers De Statenhoed, Dorpsstraat 11 A in Twello. Voor de workshops (ook) uiterlijk (liever eerder) 2 dagen vooraf aanmelden a.j.b. via het contactformulier op de website.www.lisvandergeer.com of via e-mail:

 

Kern
Alle kernen

Over de organisator

Kunstkring Voorst
De Kunstkring Voorst heeft een eigen galerie 'De Statenhoed' die op vaste tijden geopend is. Ook zijn we online actief met o.a. een galer...... Lees meer