Seniorengym bij het Grotenhuis (tijdelijk afgelast)

Mens en Welzijn Voorst

Details
Woensdag 24 februari 2021 tussen 15:00 en 16:00
Afgelopen
Binnenweg 2, Twello
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag tot en met 6 mei 2021

(Update: Vanwege de coronamaatregelen kan deze activiteit momenteel niet doorgaan)

Voor veel ouderen geldt dat, naarmate de leeftijd toeneemt, men te maken krijgt met fysieke problemen. Bewegen en alledaagse handelingen worden lastiger om uit te voeren als gevolg van fysieke beperkingen. Speciaal voor deze ouderen wordt de activiteit Ouderengym aangeboden. De activiteit Ouderengym is gericht op de groep ouderen, veelal in de 70+ leeftijd, voor wie het bewegen niet meer zo makkelijk gaat. Om deze reden vindt het bewegen altijd plaats onder de deskundige leiding van een fysiotherapeut die samen met u bekijkt wat uw mogelijkheden zijn. Wilt u graag werken aan uw lichamelijke fitheid en zoekt u ook gezelligheid, dan is Ouderengym iets voor u!


De activiteit
 Ouderengym gaat om bewegen waarbij er door middel van gevarieerde oefeningen wordt gewerkt aan conditie, kracht, balans en het vergroten van uw zelfvertrouwen in eigen kracht en mogelijkheden. Naast bewegingsactiviteiten kunt u binnen Ouderengym ook algemene voorlichting verwachten over gezondheid en veiligheid. Een ander aspect is gezelligheid. Om deze reden wordt er gekozen voor bewegen in groepsverband en is er meestal een koffiemoment opgenomen voor of na het bewegen.


De activiteiten worden aangepast aan het individuele niveau van de deelnemers; zowel oefeningen op als naast de stoel. Voor iedereen is het mogelijk om op zijn of haar niveau te bewegen. Op deze manier wordt geprobeerd om ouderen te helpen langer zelfstandig en zelfredzaam te kunnen zijn.

 

Uitgangspunten voor Ouderengym zijn tevens bereikbare en toegankelijke locaties, het liefst midden in de samenleving en/of wijk. We streven naar een laagdrempelig en betaalbaar aanbod. Wel wordt er voor deelname een kleine bijdrage per les gevraagd van € 2,50 (of € 10 per maand). 

Kern
Twello
Over de organisator
Mens en Welzijn Voorst
Mens en Welzijn Voorst is te typeren als een brede zorg- welzijnsorganisatie die zich beweegt op de beleidsterreinen: wonen, (gezondheids...... Lees meer