KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

Seniorengym bij het Grotenhuis


  • woensdag 15 januari 2020
  • Tussen 15:00 en 16:00
  • Woonzorgcentrum Het Grotenhuis, Binnenweg 2, 7391GP Twello
  • Wekelijks op woensdag tot en met 7 januari 2021
  • Kern: Twello

Voor veel ouderen geldt dat, naarmate de leeftijd toeneemt, men te maken krijgt met fysieke problemen. Bewegen en alledaagse handelingen worden lastiger om uit te voeren als gevolg van fysieke beperkingen. Speciaal voor deze ouderen wordt de activiteit Ouderengym aangeboden. De activiteit Ouderengym is gericht op de groep ouderen, veelal in de 70+ leeftijd, voor wie het bewegen niet meer zo makkelijk gaat. Om deze reden vindt het bewegen altijd plaats onder de deskundige leiding van een fysiotherapeut die samen met u bekijkt wat uw mogelijkheden zijn. Wilt u graag werken aan uw lichamelijke fitheid en zoekt u ook gezelligheid, dan is Ouderengym iets voor u!


De activiteit
 Ouderengym gaat om bewegen waarbij er door middel van gevarieerde oefeningen wordt gewerkt aan conditie, kracht, balans en het vergroten van uw zelfvertrouwen in eigen kracht en mogelijkheden. Naast bewegingsactiviteiten kunt u binnen Ouderengym ook algemene voorlichting verwachten over gezondheid en veiligheid. Een ander aspect is gezelligheid. Om deze reden wordt er gekozen voor bewegen in groepsverband en is er meestal een koffiemoment opgenomen voor of na het bewegen.


De activiteiten worden aangepast aan het individuele niveau van de deelnemers; zowel oefeningen op als naast de stoel. Voor iedereen is het mogelijk om op zijn of haar niveau te bewegen. Op deze manier wordt geprobeerd om ouderen te helpen langer zelfstandig en zelfredzaam te kunnen zijn.

 

Uitgangspunten voor Ouderengym zijn tevens bereikbare en toegankelijke locaties, het liefst midden in de samenleving en/of wijk. We streven naar een laagdrempelig en betaalbaar aanbod. Wel wordt er voor deelname een kleine bijdrage per les gevraagd van € 2,50 (of € 10 per maand). 

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.