Informatieavond Voorster Energie Strategie

Gemeente Voorst

Details

Dinsdag 21 januari 2020 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen

Weet u hoeveel windmolens en zonnevelden er in de gemeente Voorst komen? Het antwoord op deze vraag is: 9 windmolens en 100 hectare zonnevelden. Oké, hier zitten nog wel wat nuanceringen aan die we moeten toelichten. Maar de opgave is groot, heel groot. Gemeente Voorst heeft nu een energiegebruik van 2.621 TJ. Als we energieneutraal willen worden, dan moeten we 60% energie besparen, alle daken volleggen met zonnepanelen, aan de slag met duurzame warmte voor het verwarmen van onze gebouwen en om dan energieneutraal te worden moeten we ook nog flink veel duurzame energie opwekken met bijvoorbeeld 9 windmolens en 100 hectare aan zonnepanelen!

 

Lokaal proces

Om al deze ontwikkelingen in goede banen te leiden, zijn we in 2019 begonnen met een Voorster Energie Strategie. Er zijn lokale bijeenkomsten geweest om samen met de inwoners te kijken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden voor duurzame energie. De resultaten hiervan bespreken we graag met u.

 

Regionaal proces

Ook op regionaal niveau wordt er nagedacht over de energietransitie, want deze grote windmolens zijn verder zichtbaar dan alleen in onze eigen gemeente. Dit wordt een Regionale Energie Strategie en met de Voorster Energie Strategie wordt de input van onze eigen inwoners meegegeven op regionaal niveau.

 

Informatieavond 21 januari

Op dinsdag 21 januari organiseren we een informatieavond met de voorlopige resultaten en gaan we ook in op de ontwikkelingen op regionaal gebied. Praat mee over een evenwichtige verdeling en mogelijke alternatieven! U bent hartelijk welkom! De informatiebijeenkomst in het gemeentehuis start om 19.30 uur, de inloop met koffie en thee is vanaf 19.00 uur. Alvast meer lezen? Kijk op: voorst.nl/duurzaamheid/voorsterenergiestrategie

Kern
Twello

Over de organisator

Gemeente Voorst
De gemeente Voorst ligt tussen de Veluwe en de IJsselvallei. De gemeente bestaat uit twaalf kernen: Bussloo, Klarenbeek, Nijbroek, Poster...... Lees meer