Koersbal Klarenbeek Voorlopig uitgesteld ivm corona

Details

Woensdag 29 april 2020 van 10:00 tot 12:00 uur
Afgelopen
Bosweg 12, Klarenbeek
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag tot en met 26 november 2020

In verband met corona voorlopig uitgesteld

Iedere woensdagchtend wordt er door een enthousiaste groep koersbal gespeeld van 10.00 - 12.00 uur in Klarenbeek. 

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op ‘jeu de boules’. Het is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een lange mat. Er spelen twee teams tegen elkaar. De bedoeling van het spel is, net als bij ‘jeu de boules’ om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij het doelballetje. De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Echter, iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig, maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft en het spel geschikt is voor jong én oud!

Aanmelden
Iedere woensdag wordt er tussen 10.00 en 12.00 uur koersbal gespeeld in het MFC. De contributie inclusief koffie bedraagt dertien euro per maand. Alleen in de maand juli is er geen koersbal en hoeft er ook geen contributie te worden betaald. Voor meer informatie en aanmelden, kan er contact op worden genomen met Marianne Brekveld, 055 301 19 78 .

Kern
Bussloo, De Vecht, Klarenbeek, Nijbroek, Posterenk, Steenenkamer, Terwolde, Teuge, Twello, Voorst (het dorp), Wilp, Wilp-Achterhoek

Over de organisator

Dorpscontactpersoon Klarenbeek
Dorpscontactpersoon heeft nog niets over zichzelf geschreven.