KijkindeKernen.nl

Inloggen of inschrijven

Koersbal KlarenbeekIedere woensdagmiddag wordt er door een enthousiaste groep koersbal gespeeld van 13.30 - 16.30 uur in Klarenbeek. 

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op ‘jeu de boules’. Het is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een lange mat. Er spelen twee teams tegen elkaar. De bedoeling van het spel is, net als bij ‘jeu de boules’ om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij het doelballetje. De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Echter, iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig, maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft en het spel geschikt is voor jong én oud!

Aanmelden
Iedere woensdag wordt er tussen 13.30 en 16.30 uur koersbal gespeeld in het MFC. De contributie inclusief koffie bedraagt dertien euro per maand. Alleen in de maand juli is er geen koersbal en hoeft er ook geen contributie te worden betaald. Voor meer informatie en aanmelden, kan er contact op worden genomen met Marianne Brekveld, 055 301 19 78 of Wim Mulder 055 301 16 57.

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.