Scratchkoor zingt Messiah van Händel

Dorpskerk Wilp

Details
Zaterdag 9 november 2019 tussen 17:00 en 18:00
Afgelopen
Kerkstraat 35, Wilp

Ruim 90 liefhebbers van scratchkoren hebben zich voor het koorproject van zaterdag 9 november aangemeld. De zangers komen van heinde en ver. In het gezelschap bevinden zich amateurs en beroepszangers. Veel van hen zongen de afgelopen jaren mee in eerdere scratchprojecten in Wilp. 

Dit jaar staan delen van de Messiah van Händel op het programma. De inschrijving voor deelnemers is gesloten. Maar wie belangstelling heeft om aan het einde van de projectdag het resultaat te beleven, is welkom. De presentatie voor publiek is tussen 17.00 en 18.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid om na te praten met de musici en zangers Vanaf 16.30 uur is de kerkdeur open voor losse kaartverkoop. (€ 10,00 en tot 18 jaar gratis) 

Dit jaar is de muzikale leiding in handen van Lex van Drongelen.   Muzikale ondersteuning:
Organist: Wilbert Berendsen, vocalisten: Lette Vos en Christina Plein, het Aulada Strijkkwartet: een strijkkwartet met contrabas, en 2 trompetten.

George Frederic Haendel (oorspronkelijk Georg Friedrich Händel) componeerde zijn Messiah in 1741 waarna het werk in 1742 voor het eerst werd uitgevoerd in Dublin. Hij schreef de partituur van 260 pagina’s in slechts 23 dagen. Uiteindelijk werd Haendel in 1756 als een beroemd en gewaardeerde musicus ten grave gedragen als een soort Elton John van zijn tijd.

De volledige Messiah duurt, exclusief pauze, zo’n 2,5 uur. Het werk vertelt boven alles het verhaal van de Messias. Het zit vol emotie en drama en raakt aan Haendel’s liefde voor de Italiaanse opera. Drama, wervelende gelukzaligheid en bittere wisselen elkaar af. Daaronder alleen maar schitterende muziek, vaak vloeiend, puntig, ritmisch en van tijd tot tijd virtuoos. Veel van de instrumentale muziek uit Barok en Renaissance is rechtstreeks te herleiden naar dansmuziek.

Meer over het programma van de dorpskerk op : www.dorpskerkwilp.nl


Over de organisator
Dorpskerk Wilp
Al eeuwenlang is de Dorpskerk Wilp een plek waar mensen elkaar ontmoeten en inspiratie vinden. Vanaf de dijk heeft het een prachtig uitzi...... Lees meer