Matineeconcert Project Accordeonorkest

Dorpskerk Wilp

Details

Zondag 20 oktober 2019 van 14:30 tot 16:30 uur
Afgelopen

De accordeon is een vaak onderschat instrument, vinden Roelien van der Haar en Ariën en Elly Verbeek van Stichting Project Accordeonorkest Noord Nederland. Want je kunt ontzettend veel met het instrument. ‘De klank van een accordeon in een orkest is zó mooi.’ Het orkest speelt op een behoorlijk hoog amateurniveau accordeon. ‘Bij voetbal heb je Eredivisie en eerste divisie. Ons niveau ligt daar ongeveer tussenin als je het bekijkt op muzikaal gebied’.

Het projectorkest bestaat momenteel uit 15 leden. Ze komen overal uit Noord-Nederland. Het Project Accordeonorkest Noord Nederland is opgericht in 2018 en heeft als doelstelling om gevorderde accordeonisten de mogelijkheid te geven tot beoefening en uitvoering van accordeonmuziek in de breedste zin van het woord. Daarnaast wil het orkest graag een lans breken voor accordeonmuziek en de beoefening van het instrument. Het orkest staat onder leiding van dirigente Ellen Zijm en heeft ongeveer 15 leden.

Aan dit concert werken ook 2 zangkoren mee die onder leiding staan van Sandra de Bruin:
Vocaal Ensemble Faktor 12 uit Apeldoorn en het Nieuwsdienstkoor

Entree: € 7,50
Kaarten zijn te reserveren via

Over de organisator

Dorpskerk Wilp
Al eeuwenlang is de Dorpskerk Wilp een plek waar mensen elkaar ontmoeten en inspiratie vinden. Vanaf de dijk heeft het een prachtig uitzi...... Lees meer