Voorster Energie Strategie

Details

Woensdag 16 oktober 2019 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen

Voorster Energie Strategie

 

Gemeente Voorst gaat aan de slag met een Voorster Energie Strategie. Helpt u mee om de strategie voor grootschalige energie vorm te geven? De focus ligt alleen op het opwekken van duurzame energie, omdat dit een grote ruimtelijke impact heeft. Maar energiebesparing is ook hard nodig! De gemeente heeft hier verschillende projecten voor lopen, toch ligt een groot gedeelte ook bij de inwoners en bedrijven, want hoe minder energie wij gebruiken, hoe minder energie wij hoeven op te wekken.

 

Hoe zit het precies?

In de zomer hebben er drie artikelen gestaan over de Voorster Energie Strategie. Vanuit het landelijke klimaatakkoord, wordt aan alle regio’s gevraagd om een Regionale Energie Strategie te maken. Hierin staat hoeveel duurzame energie wij kunnen opwekken in de regio. De zeven gemeenten in de Cleantech Regio zijn samen met de provincie, waterschappen en netbeheerders hard aan het werk om een Regionale Energie Strategie op te stellen. Maar daarnaast willen we als gemeente Voorst ook een Voorster Energie Strategie.

 

Voorster Energie Strategie

De gemeenteraad heeft besloten dat er een goed, lokaal plan moet komen voor het opwekken van grootschalige energie, de Voorster Energie Strategie. In dit plan moet duidelijk worden hoe wij in 2030 grootschalige energie gaan opwekken. Waar kunnen zonnevelden komen? Gaan we voor veel kleine parken of enkele grote? Is er ruimte voor windturbines, en hoeveel dan? 

 

Denk ook mee!

De gemeente Voorst hoopt dat zoveel mogelijk inwoners meedenken. Een aantal mensen hebben zich aangemeld als kerngroep, het Voorster Ideeën Panel (VIP). Zij helpen bij het voorbereiden van het proces. Maar alle inwoners worden gevraagd om hun input te geven. Sluit vooral aan bij de bijeenkomst en denk mee!

 

Woensdag 16 oktober

De eerste bijeenkomst is op woensdag 16 oktober om 19.30 in het gemeentehuis. Deze bijeenkomst richt zich vooral op de opgave en de landelijke en regionale ontwikkelingen. Eerst moet duidelijk zijn waar we voor staan en welke voorwaarden er gelden. Daarna volgen nog enkele bijeenkomsten waarbij we specifiek per gebied gaan kijken wat de kansen zijn. Deze bijeenkomsten zijn gepland op 28 oktober, 5, 12 en 13 november. 

 

 

Over de organisator

Jelleke Bosma
Jelleke heeft nog niets over zichzelf geschreven.