Draaiorgeldag Terwolde

Details

Zondag 26 mei 2019 van 10:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Twelloseweg 77
Terwolde, Nederland

Wie ooit in de werkplaats bij de familie van Eijk is geweest, kan zich ongetwijfeld de gekleurde rijkdom herinneren van de vele orgels. Daarnaast de ornamenten, al dan niet beschilderd, ondersteund door de geur van hout. Degenen die dit nog niet hebben ervaren, krijgen alsnog een unieke kans. Op 26 stelt het bedrijf ter ere van de jarige Rembrandt, ze wordt 40 jaar, en de Draaiorgeldag haar deuren open. 

De Draaiorgeldag geeft bezoekers de gelegenheid, om vele orgels te zien en te horen.
De Rembrandt is het allereerste orgel, dat gebouwd werd door vader en opa Jan van Eijk. Orgel de Rembrandt was eigenlijk in de wieg gelegd om een kermisorgel te worden. Dat houdt in, dat het orgel qua klant dusdanig wordt gebouwd, dat het een sterk volume heeft om kermisgeluiden te kunnen overstemmen. Het liep anders, het volume werd verlaagd en de Rembrandt ging dienst doen als straatorgel. Het orgel heeft onder meer dertien jaren lang in de straten van Rotterdam de bijzondere klanken laten horen. Daarna kwam de Rembrandt terug op het honk in Terwolde, werd gerestaureerd en is daarna in de exploitatie gegaan bij de fa. van Eijk.

Op 26 mei zijn de draaiorgels te bewonderen aan de Twelloseweg 77 in Terwolde. Het evenement begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur, de entree is gratis. 


Over de organisator

-- Terwolde
-- heeft nog niets over zichzelf geschreven.