Kijkindekernen.nl

Inloggen of inschrijven

FietsinformatiedagDe fietsersbond organiseert samen met Mens en Welzijn Voorst, gemeente Voorst, Rovon en Mobycon een fietsinformatiedag bij sportcafé de Jachtlust. Het doel is om recreatieve fietsers te informeren en te instrueren. 


Hoe ziet de Fietsdag er uit? U neemt uw eigen fiets of e-bike mee naar de locatie. Vanaf  9.45 uur kunt u komen en om 10.00 uur starten we. De dag duurt tot ongeveer 15.15 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon en dat is inclusief koffie/thee en de lunch. (ter plekke contant betalen a.u.b.)

Het is een heel divers programma. Zo is er;

  • Een korte verkeersquiz over het verkeer en de lokale situatie.
  • Ook komt fietsenmaker Hafkamp die uw fiets kan keuren, die info geeft over fietsen (o.a. over e-bikes).
  • Op een fietsparcours kunt u uw behendigheid testen.
  • Een bewegingsdocent doet oefeningen met u en geeft tips over hoe u fit blijft.
  • Na de lunch maken we een fietstocht.
  • Tot slot komt de wethouder of ambtenaar die u info geeft over het lokale  verkeersbeleid. U kunt dan ook vragen stellen. 
  • Rond 15.15 uur eindigt de dag.


Een leuke, actieve, leerzame en vooral ook gezellige dag. De dag wordt altijd als zeer positief ervaren en telkens blijkt weer dat ook ervaren fietsers veel handige tips en informatie hebben gekregen. De dag wordt geleid door fietsdocenten van de Fietsersbond.


Meer informatie of aanmelden; U kunt zich aanmelden via de website van de Fietsersbond, www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Voor meer informatie kunt u bellen met De Fietsersbond, tel. nr. is 030-2918171.


Graag tot 16 april in sportcomplex Jachtlust. Als u niet in Twello woont,  maar toch graag wilt komen, dan bent u ook van harte welkom


Deel dit bericht!