Oefenen met het reizen in het openbaar vervoer

Mens en Welzijn Voorst

Details

Dinsdag 16 april 2019 van 00:00 tot 23:00 uur
Afgelopen
Apeldoorn
Nederland

Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig  of men moet een kaartje kopen bij de kaartautomaat. We merken dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe dit werkt. 


Daarom organiseren we, in opdracht van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel proefreisjes voor senioren waarbij er onder begeleiding van OV-ambassadeurs geoefend kan worden met het reizen in het openbaar vervoer.


De OV-ambassadeurs kiezen een traject waarbij u met zowel de trein als met de bus reist. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw  OV-chipkaart en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen u met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.


Wanneer?

  • Datum: Dinsdag 16 april 2019
  • Startplaats en -tijd: Dit proefreisje vindt plaats vanuit Apeldoorn. Na aanmelding ontvangt u de exacte opstapplaats en aanvangstijd.
  • Meenemen: Eigen OV-chipkaart of als u niet in bezit bent van een geldige OV-chipkaart kunt u een eenmalig kaartje kopen. Er wordt op eigen kosten gereisd.
  • Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor dit proefreisje op
  • Of door te bellen naar OV-ambassadeurs 038-4540130
  • O.v.v. naam, telefoonnummer, datum en plaats proefreisje.

                                              


 Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.         

Graag tot ziens tijdens het proefreisje. We helpen u graag op weg!


Over de organisator

Mens en Welzijn Voorst
Mens en Welzijn Voorst is dé brede welzijnsorganisatie van de gemeente Voorst. Een welzijnsorganisatie die er is voor alle kleine en grot...... Lees meer